Vragen? Bel: 035 888 95 95
Château Montifaud Zes generaties, één enkele passie
Filters tonen

Château Montifaud

Jarnac is een plaatsje midden in het Cognac gebied, regio fine champagne, en is de thuisbasis voor Château Montifaud. Het begon allemaal in 1837 toen Augustien Vallet in dit dorpje Château Montifaud begon. Momenteel is de zesde generatie van dit echte familiebedrijf hier bezig om nog steeds op de authentieke manier Cognac te maken. Château Montifaud gebruikt voor zijn Cognac uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden. Deze wijngaarden bevinden zich in de beste percelen van de appelations 'Fine Petite Champagne en Fine Grande Champagne' controlée.

Druiven

Château Montifaud gebruikt voor zijn Cognacs de duivensoorten Colombard en in mindere mate de Folle Blanche. Vanzelfsprekend maakt Château Montifaud zijn eigen wijn op traditionele wijze en voor een optimale rijping gebruiken ze het sediment, waarbij absoluut geen anti oxidanten worden toegevoegd! Vroeg in november begint het distilleren van de wijn en dat gaat door tot eind januari, begin februari.

Traditie

Château Montifaud gebruikt vaten van 350 liter die gemaakt zijn van zeer streng geselecteerd Limousin eikenhoud dat minimaal 3 jaar gedroogd heeft. De Kelders zijn een ware schatkamer waar Cognac van diverse leeftijden in ligt, van heel jong tot zeer oud. Bij Château Montifaud mengen ze nooit Cognac uit de twee streken, familie tradities zijn erg belangrijk bij Montifaud. 

Ze doen bij Château Montifaud echt alles zelf en hebben dan ook een eigen bottelarij op het Château. Hier bottelen zij de VS, VSOP, Napoleon en XO. Regelmatig komen er ook speciale bottelingen van diverse jaargangen op de markt. Wanneer er Cognac van Château Montifaud gedronken wordt, proeft men de pure traditie!

Home > Château Montifaud

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp