Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Fernão Pires

Fernão Pires, een van Portugal's meest geteelde druivensoorten, bloeit in de zonovergoten wijngaarden van het land, met name in regio's zoals Setúbal, Tejo, en Lisboa. Ook bekend onder de naam "Maria Gomes" in sommige gebieden, gedijt deze witte druivensoort in een mediterraan klimaat, profiterend van warme dagen en koele nachten.

Weelderige aroma's

De Fernão Pires-druif staat bekend om zijn weelderige aroma's en uitbundige fruitigheid. Wijnen gemaakt van Fernão Pires onderscheiden zich door hun frisse, bloemige karakter met tonen van citrus, perzik en tropisch fruit. De druif leent zich uitstekend voor zowel droge als zoete wijnen, en het is niet ongebruikelijk om het in blends aan te treffen, waar het bijdraagt aan de complexiteit en elegantie van de wijn.

Setúbal

In Setúbal is Fernão Pires vaak een belangrijk bestanddeel in de befaamde Muscatwijnen, zoals de Muscat de Setúbal, waar het zijn verleidelijke aroma's toevoegt aan de algehele expressie van de wijn. In Tejo en Lisboa wordt Fernão Pires vaak gebruikt om frisse, levendige witte wijnen te produceren die uitstekend passen bij warmere klimaten.

Home > Fernão Pires

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp