Vragen? Bel: 035 888 95 95

Quinta da BacalhôaCatarina Branco 2022

Een harmonieuze blend uit de wijngaarden van het Setúbal schiereiland, Portugal. Fernão Pires en Arinto gedijen op zanderige bodems, terwijl Chardonnay op kalkhoudende leisteen groeit. De vinificatie is zorgvuldig uitgevoerd, met aparte fermentatie van Fernão Pires en Arinto in roestvrijstalen tanks.

De Chardonnay ondergaat een deel van de gisting in roestvrijstaal en een deel in nieuw Frans eikenhout, gevolgd door een houtrijping van vijf maanden met regelmatige batonnage. Deze techniek, het roeren van de gistcellen, draagt bij aan een zachtere textuur en verhoogt de complexiteit van de wijn.

€ 12,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Quinta da Bacalhôa

In het charmante Vila Nogueira de Azeitão, gelegen op het schiereiland Setúbal, staat het imposante landhuis van Bacalhôa: het Palácio e Quinta da Bacalhôa. Dit wijnhuis geniet grote populariteit onder wijntoeristen in de regio, bekend om zijn wijnen die een combinatie van inheemse en internationale druivensoorten bevatten.

'Een kop als een kabeljauw'

De naam Bacalhôa vindt vermoedelijk zijn oorsprong in de volksbijnaam van de vrouw van voormalig eigenaar Dom Jerónimo Manuel, waarbij haar gezicht vergeleken werd met een 'bacalhau' ofwel kabeljauw. Ondanks deze associatie met een minder fraaie vis, behoort het Palácio – later Quinta da Bacalhôa – tot een van de meest indrukwekkende historische gebouwen van Portugal. Het landhuis, oorspronkelijk gebouwd door de Moren in de vroege 15e eeuw, heeft lange tijd toebehoord aan de Portugese koninklijke familie.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Quinta da Bacalhôa
Druivensoort:Chardonnay, Arinto, Fernão Pires
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp