Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Setúbal

Ontdek de rijke wijntraditie van het betoverende Setúbal, een prachtige wijnregio gelegen aan de zuidkust van Portugal. Met zijn zacht glooiende heuvels, doordrenkt van zonneschijn en omringd door de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan, creëert Setúbal een uniek terroir dat de basis vormt voor wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.

De regio staat vooral bekend om zijn iconische Muscatwijnen, met de beroemde "Muscat de Setúbal" als kroonjuweel. Deze zoete, verleidelijke wijnen belichamen de warme ziel van Setúbal en worden gekoesterd om hun weelderige smaken en aromatische complexiteit.

Setúbal herbergt een diversiteit aan druivensoorten, van inheemse rassen zoals Fernão Pires en Arinto tot internationaal gewaardeerde variëteiten zoals Chardonnay. De unieke bodemgesteldheid, variërend van zanderige ondergronden tot kalkhoudende leisteen, voegt een intrigerende dimensie toe aan de wijnen die hier worden geboren.

Verken de wijngaarden van Setúbal en proef de vruchten van een eeuwenoude wijntraditie die gedijt in dit schilderachtige stukje Portugal. Ontdek de diversiteit, proef de passie en laat de wijnen van Setúbal je meenemen op een onvergetelijke reis door smaak en geschiedenis. Welkom in de wereld van Setúbal-wijnen, waar elke fles een verhaal vertelt en elke slok een eerbetoon is aan de prachtige terroir van deze betoverende regio.

Home > Setúbal

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp