Vragen? Bel: 035 888 95 95
Arinto De belangrijkste van Portugal
Filters tonen

Arinto

Arinto is een druivensoort die voornamelijk in Portugal wordt verbouwd en wordt beschouwd als een van de belangrijkste witte druiven van het land. Het is vooral bekend in de regio's Vinho Verde, Bairrada en Bucelas, waar het wordt gebruikt om heerlijke witte wijnen te produceren. Arinto is een druif die gemakkelijk te kweken is en daarom veel voorkomt in de Portugese wijngaarden.

Hoge zuurgraad

De Arinto-druif heeft een hoge zuurgraad en is daarom zeer geschikt om wijnen met een uitgesproken zuurgraad te produceren. Arinto-wijnen zijn dan ook vaak fris en fruitig van smaak, met tonen van citrus, groene appel en soms zelfs een vleugje mineraliteit. Door zijn hoge zuurgraad is de druif ook ideaal om te mengen met andere druivensoorten die minder zuur zijn.

Meestal jong, soms oud

De wijnen die van Arinto worden gemaakt, zijn meestal geschikt om jong te drinken, hoewel sommige producenten ook wijnen maken die enkele jaren kunnen worden bewaard en die dan een meer complexe smaak krijgen. In Portugal wordt Arinto ook gebruikt om mousserende wijnen te maken.

Home > Arinto

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp