Vragen? Bel: 035 888 95 95

Boas QuintasGamo Blanco 2022

Gamo is een duidelijk voorbeeld van hoe breed Portugese wijnen kunnen zijn. Denk hierbij aan citrus, honing, abrikoos, kokos, pistache. Een rijke en complexe neus. In de mond is de wijn droog, met mooie zuren en veel wit fruit en mineraliteit.

Een heerlijke wijn om van te genieten in het mooie weer maar ook uitstekend te combineren met eten.

€ 9,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Het wijnhuis Boas Quintas 

Opgericht door Nuno Cancela de Abreu. Hij heeft een flinke hoeveelheid onderzoeken gedaan op het gebied van wijnverbouw en wijndruiven op verschillende universiteiten in Portugal en Frankrijk. 

Boas Quintas produceert prachtige wijnen uit de diverse regio’s die Portugal rijk is. Deze wijn komt uit de Alentejo, een heuvelachtige streek in het binnenland van Portugal. Het is een enorm groot gebied: het beslaat een derde van de oppervlakte van het land. Toch woont er minder dan 5% van de bevolking. Je kunt hier kilometers door bossen, lavendelvelden en landerijen rijden zonder een mens of een huis tegen te komen. Het is er erg heet: temperaturen van 40 graden zijn normaal in juli en augustus. Vaak wordt er daarom al vroeg geoogst, meestal al in augustus. De laatste 20 jaar is er veel geld geïnvesteerd in de wijnbouw en moderne wijnbedrijven maken hier prachtige wijnen variërend van sappig tot tannineus en stevig rood, maar ook fris en mineralig wit, vaak van inheemse Portugese druivenrassen. Daar is deze wijn ook een prachtig voorbeeld van!  

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Boas Quintas
Druivensoort:Roupeiro, Arinto, Verdelho
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp