Vragen? Bel: 035 888 95 95
Francis Coppola
Filters tonen

Francis Coppola

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now en The Godfather, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze wijnpassie.

Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte al wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond.

Rutherford

Bij zijn zoektocht stuitte Francis Coppola op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de cabernet sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Niebaum was een klassieke immigrant, die besloot zijn vergaarde fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880.

Niebaum-Coppola

Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis en doopte zijn nieuw verworven wijngoed in Niebaum tot Niebaum-Coppola Estate Winery. Hij spande zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord en het wijnmaken naar klassieke Franse traditie en inzicht te herstellen.

Napa

Coppola ging weer een stap verder door het bedrijf op te splitsen. Het wijnbedrijf in Napa, dat wijnen produceert van de eigen wijngaarden, werd genoemd naar zijn paradepaardje, de Rubicon: een typische bordeaux-achtige blend uit Napa. De andere wijnen kregen een eigen onderkomen in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery. Daar worden de wijnen sinds de jaargang 2006 gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Echte Coppola-wijnen, met dezelfde hoge kwaliteitseisen.

Diamond-label

De nieuwe winery, voorzien van alle moderne technieken, betekende een extra stap voorwaarts in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond-label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, die worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, omwille van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers rond het wijngaardbeheer en om het perfecte moment voor de pluk te bepalen.

Kwaliteit

De Coppola-wijnen zijn daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling vormen van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven te bieden heeft.

Home > Francis Coppola

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp