Vragen? Bel: 035 888 95 95

Francis CoppolaArchimedes 2017

Archimedes is een blend van 80% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot, 6% Cabernet Franc en 4% Malbec, druiven afkomstig uit Alexander Valley. Uiterst kleine productie. 18 maanden op Frans eik, waarvan 50% nieuw. Verfijnde, full bodied wijn. Nuances van bramen, bosbessen, cassis, tabak, viooltjes met kruidige toetsen. Lange en verleidelijke afdronk.

Francis Ford Coppola, de beroemde filmregisseur heeft zich omringd door een professioneel team dat met succes een heel modern wijnbedrijf runt. Sinds 2011 worden gasten hartelijk ontvangen op de Rosso & Bianco winery in Alexander Valley in de regio van Sonoma. Corey Beck is de wijnkeldermeester, de druiven zijn afkomstig van de meest geschikte terroirs volgens cépage. Archimedes van het oude Griekenland was een van de grootste wiskundige denkers aller tijden. Francis Coppola brengt hulde aan zijn oom Archimedes, die ook van wiskunde en mechanica hield.

€ 99,00
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Francis Ford Coppola

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now en The Godfather, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze wijnpassie.

Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte al wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond.

Lees verder en bekijk al onze wijnen van Coppola

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Noord-Amerika
Gebied:Sonoma County
Wijnhuis:Francis Coppola
Druivensoort:Petit Verdot, Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp