Vragen? Bel: 035 888 95 95
Jumilla Een uniek Spaans wijngebied
Filters tonen

Jumilla

Het wijngebied Jumilla, gelegen in het zuidoosten van Spanje, is een ware schat voor wijnliefhebbers. Met zijn lange geschiedenis van wijnproductie en een perfecte combinatie van klimaat en terroir, produceert Jumilla enkele van de meest opmerkelijke wijnen van het land. Bij Siersma Wijnadvies zijn we verheugd om u mee te nemen op een reis naar dit bijzondere gebied en u kennis te laten maken met de heerlijke wijnen die hier vandaan komen.

Klimaat

Het klimaat van Jumilla wordt gekenmerkt door hete zomers en strenge winters. Deze extreme omstandigheden hebben echter een positieve invloed op de wijngaarden, omdat ze de druivenplanten dwingen diep te wortelen en zich aan te passen aan de moeilijke omstandigheden. Het resultaat is een hoge concentratie van smaken in de druiven, wat leidt tot wijnen met intensiteit en complexiteit.

Monastrell

De inheemse druivensoort Monastrell (ook bekend als Mourvèdre) is de ster van Jumilla. Deze druif gedijt bijzonder goed in de warme en droge omstandigheden van het gebied en levert wijnen op met een diepe kleur, volle body en rijke smaken van rijp fruit, kruiden en aardse tonen. De wijnen van Jumilla zijn vaak krachtig en geconcentreerd, met een goede structuur en een uitstekend rijpingspotentieel.

Naast Monastrell worden er ook andere druivensoorten verbouwd in Jumilla, zoals Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen, en Macabeo en Airén voor witte wijnen. Deze druiven voegen hun eigen unieke karakter toe aan de wijnen van Jumilla, waardoor er een breed scala aan stijlen en smaken beschikbaar is.

Bodemsoorten

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van Jumilla is de diversiteit aan bodemsoorten. Van kalksteen tot leisteen en zandgrond, elke wijngaard in Jumilla heeft zijn eigen specifieke terroir, wat resulteert in wijnen met verschillende nuances en complexiteit. De wijnmakers van Jumilla zijn meesters in het benutten van deze diversiteit en streven ernaar om wijnen te produceren die de unieke eigenschappen van hun terroir weerspiegelen.

Home > Jumilla

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp