Vragen? Bel: 035 888 95 95
Kleine Oranjerie
Filters tonen

Kleine Oranjerie 

Ontdek De Kleine Oranjerie, een betoverend subdomein van het prachtige Wildeberg in Zuid-Afrika. De naam 'Wildeberg' is geïnspireerd door de ongerepte natuur die deze berg siert, een ruig stuk land waarop de wijnboerderij pronkt. Het uitdagende terrein en natuurlijke schoonheid maken het produceren van wijn hier zowel uitdagend als uiterst lonend. Slechts 10% van het landgoed is geschikt voor beplanting, wat het unieke karakter van deze locatie benadrukt. Bij Boutinot begrijpen we het belang van respect voor en samenwerking met de natuur.

Franschhoek

Klimatologische eigenschappen, bodemkenmerken en topografie bepalen welke druivenrassen gedijen op dit land. Onze Wildeberg-wijnen belichamen het meest fascinerende fruit uit de Franschhoek-vallei. Als het nieuwste project van Boutinot is Wildeberg een kleine boerderij en wijnmakerij in Franschhoek. Onze wijnen worden met de hand geoogst, natuurlijk gefermenteerd en zorgvuldig gerijpt op de boerderij.

Winery of the Year

Hoewel Wildeberg misschien jong aanvoelt, heeft het snel succes geboekt. Winemag heeft het in 2022 zelfs uitgeroepen tot Winery of the Year na een beoordeling van 590 wijnen. JD Rossouw, de gepassioneerde wijnmaker bij Wildeberg, deelt zijn vreugde over deze fantastische erkenning: 'We zijn dankbaar voor dit prachtige compliment aan ons wijnbereidingsteam en onze wijngaardpartners. Zonder hun harde werk zouden we slechts een fles aan tafel zijn.'

JD Rossouw

Aangesteld in 2017, heeft JD Rossouw met zijn team slechts 50 ton fruit geoogst tijdens de eerste vintage. Nu, met 10 hectare Chardonnay, Semillon, Petite Sirah en Syrah, zijn de wijngaarden volwassen genoeg om de zuiverheid en het karakter te bieden die kenmerkend zijn voor Wildeberg-wijnen.

Home > Kleine Oranjerie

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp