Vragen? Bel: 035 888 95 95
Laudun Côtes du Rhône Villages
Filters tonen

Laudun

Laudun, gelegen in de zuidelijke Rhône-vallei, is een dorp dat een opmerkelijke positie inneemt binnen de appellatie Côtes du Rhône Villages. Dit gebied heeft de bijzondere toestemming om zijn naam toe te voegen aan de officiële appellation, wat getuigt van de erkenning van de kwaliteit van zijn wijnen en de kenmerkende eigenschappen van zijn terroir.

Specifieke Terroir en Wijnen

De wijnen uit Laudun weerspiegelen de unieke bodemsamenstelling, voornamelijk rijk aan kalksteen. Dit element van de bodem draagt bij aan de frisheid en levendigheid van de wijnen. Vooral de rode wijnen, vaak geblend met Grenache, Syrah en Mourvèdre, tonen een combinatie van fruitige aroma's en kruidigheid. De witte wijnen, met Grenache Blanc als prominente variëteit, staan bekend om hun verfrissende zuurgraad en subtiele smaakprofielen.

Historische en Hedendaagse Invloed

Het dorp heeft een rijke geschiedenis in de wijnbouw die teruggaat tot lang geleden. Tegenwoordig worden de wijnen van Laudun geproduceerd door lokale coöperaties en individuele wijnmakers, waarbij de focus ligt op het behoud van de kenmerkende kwaliteiten van het gebied.

De bijzondere vermelding van Laudun binnen de Côtes du Rhône Villages benadrukt de consistente kwaliteit en de unieke kenmerken die deze wijnen onderscheiden binnen deze appellatie.

Home > Laudun

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp