Vragen? Bel: 035 888 95 95

Maison SinnaeCôtes du Rhône Villages Blanc 'Dolia' 2022

Wij worden blij van witte Rhône! Rousanne, Grenache Blanc en Viognier als harmonieus samenspel van een optimaal terroir. Het dorpje Laudun mag een naamsvermelding op het etiket krijgen als speciale Côtes du Rhône Villages. Daar heb je er meer van. Maar Laudun ligt dan wel heel erg alleen aan de linkeroever van de rivier. Hier behalen de drie witte druivenrassen net wat meer frisheid wat de wijnen levendigheid en lengte geven.

Het wijnhuis Sinnae heeft zeer beperkt een paar wijngaarden gesselecteerd op een betere ligging en dus ook hogere kwaliteit. Deze 'Dolia' kan je dan ook zien als een soort Premier Cru uit de Côtes du Rhône!

Combineer deze witte Rhône met een mooie witvis of een salade met kip. Maar hij is ook heerlijk gewoon los te drinken!

€ 12,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Côtes du Rhône Villages Blanc 'Dolia' 2022

Laudun

Laudun is een wijndorp gelegen in de zuidelijke Rhône-vallei in Frankrijk, onderdeel van de wijnregio Côtes du Rhône Villages. Het dorp staat bekend om zijn productie van kwaliteitswijnen, voornamelijk rode wijnen maar ook witte en rosé varianten.

De bodemsamenstelling van Laudun is vaak kalkrijk, wat bijdraagt aan de frisheid en levendigheid van de wijnen die hier worden geproduceerd. De bodemgesteldheid speelt een cruciale rol bij het definiëren van de kenmerken van de wijnen uit dit gebied.

In Laudun worden diverse druivenrassen verbouwd, waarbij voor rode wijnen vaak druiven zoals Grenache, Syrah, en Mourvèdre worden gebruikt. Voor witte wijnen kunnen druiven zoals Roussanne, Marsanne en Viognier voorkomen.

De rode wijnen uit Laudun kunnen een goede balans vertonen tussen fruitigheid, kruidigheid en structuur. De witte wijnen kunnen vaak frisheid en levendigheid tonen, dankzij de specifieke bodemkenmerken.

Laudun is een van de dorpen die onder de appellatie Côtes du Rhône Villages valt, wat betekent dat de wijnen hier worden geproduceerd volgens de specifieke regels en normen die gelden voor deze categorie van verhoogde kwaliteit binnen de brede Côtes du Rhône-regio.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Laudun
Wijnhuis:Maison Sinnae
Druivensoort:Viognier, Roussanne, Grenache Blanc, Clairette
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Côtes du Rhône Villages Blanc 'Dolia' 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp