Vragen? Bel: 035 888 95 95
McLaren Vale
Filters tonen

McLaren Vale

McLaren Vale ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Adelaide en heeft een breedte van circa 15 kilometer. McLaren Vale heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het er droog en warm, de herfst is kalm en in de winter valt er regen. De lente is er fris. Ongeveer 60% van de wijngaarden moet kunstmatig bewaterd worden.

Hardy’s

John Reynell en Thomas Hardy plantte in 1838 wijngaarden en het wijnhuis Hardy was rond 1850 actief. Dr. Alexander Kelly spoorde in 1861 zeven van Adelaide's rijkste personen aan om wijngaarden te kopen in McLaren Valen. Ze noemde het Tintara en begonnen met de productie van een donkere wijn in een bourgogne stijl, een wijn die in die tijd zeer populair was. Toen het bedrijf failliet ging in 1876 kocht Thomas Hardy het bedrijf.

Tafelwijnen

Na Hardy's werden er steeds meer wijnhuizen opgericht. Deze wijnhuizen produceerden zware, droge tafelwijnen in de stijl die de bulkwijn handelaren en exportanten eiste.

Bulk

In de jaren '20 en '30 verdrievoudigde de export en na de Tweede Wereldoorlog nam de lokale verkoop toe. Maar helaas werd de wijn alleen in bulk verkocht waardoor het zijn identiteit verloor, omdat de wijn gebruikt werd voor blendwijnen.

65 Wijnhuizen

Dit alles veranderde toen in de jaren '50 kleine wijnhuizen eigen wijnen gingen bottelen en vanuit het wijnhuis de wijnen gingen verkopen. In 1952 waren er nog maar negen wijnhuizen en dit aantal nam in de jaren '60 en '70 enorm toen. Vandaag de dag zijn er circa 65 wijnhuizen in McLaren Vale.

Druivensoorten

De belangrijkste druivensoorten in McLaren Vale zijn onder andere Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc. Van de Chardonnay worden diverse stijlen wijn gemaakt van een wat vaste, stramme stijl tot een boterachtige wijn. Voor de rode wijnen worden de druivensoorten Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot en Grenache gebruikt. Deze druiven maken volle wijnen met veel vruchten.

Externe Links

Website McLaren Vale Grape Wine & Tourism Association

Home > McLaren Vale

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp