Vragen? Bel: 035 888 95 95

Lebeau-BatisteChampagne Rosé

Hoe fantastisch een wijn een moment kan ondersteunen bewijst deze zeer elegante rosé van onze eigen import Lebeau-Batiste uit Champagne. Bij dit wijnhuis wordt kleinschalig hoogstaande mousserende wijn gemaakt.

Het champagnehuis is in het verleden ontstaan door een fusie van Robert Lebeau en Pierre Batiste en is gevestigd te zuiden van Epernay in Chavot-Courcourt. Hier is het een walhalla voor de ware champagneliefhebber. Het dorp valt net bij de Côte des Blancs en is dan ook geen Grand Cru. Toch zijn er wel echt duidelijke gelijkenissen te ontdekken. De kleur van deze prachtige rosé Champagne is zachtroze met zalmkleurige reflecties. De eerste neus is fris en subtiel en na licht walsen komen geuren van kersen, aardbeien en bergamot omhoog. De attaque (aanzet) zoals de Fransen dat altijd zo mooi kunnen zeggen is levendig te noemen. De mousse is romig en doet denken aan het vlezige van rood fruit. Naarmate de Champagne zich ontwikkelt komen er meer wijnachtige tonen, gedragen door een fijne tanninetextuur.

€ 39,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Champagne Lebeau-Batiste 

Het champagnehuis is in het verleden ontstaan door een fusie van Robert Lebeau en Pierre Batiste en is gevestigd te zuiden van Epernay in Chavot-Courcourt. Hier is het een walhalla voor de ware champagneliefhebber. Het dorp valt net bij de Côte des Blancs en is dan ook geen Grand Cru. Toch zijn er wel echt duidelijke gelijkenissen te ontdekken. 

Wijn info
Kleur:Mousserende wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Lebeau-Batiste
Druivensoort:Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp