Vragen? Bel: 035 888 95 95
Negroamaro Er Roscio
Filters tonen

Negroamaro

Samen met de Primitivo is de Negroamaro de belangrijkste blauwe druif van de Italiaanse wijnstreek Puglia, in de hak van de laars. Maar waar die Negroamaro vandaan komt is een mysterie. Er is niets terug te vinden in geschriften uit de vorige eeuw, maar over het algemeen wordt aangenomen dat de druif via Albanië uit Griekenland afkomstig is.

Puglia

In Puglia is de Negroamaro het lievelingetje van de wijnboeren. De druif is sterk en bestand tegen veel ziektes en droogte. Vooral dat laatste is erg belangrijk in de streek. De naam van de druif komt voor uit de eigenschappen van Negroamaro. De kleur van de schil is donker, bijna zwart (negro) en in de afdronk kennen de wijnen van de Negroamaro een bittertje (amaro). Het bittertje is aangenaam en staat in goede harmonie met de fruitige tonen van rood en zwart fruit. Een Negroamaro kan lang bewaard worden, sommige flessen wel tot zo’n tien jaar. Dat is vooral wanneer de wijn op hout heeft gelegen. De lichtere wijnen, zonder hout, kun je tot zo’n vier jaar na oogstdatum bewaren.

Wij hebben een aantal prachtige Negroamaro’s in het assortiment die u echt eens moet proberen. Serveer ze bij een overheerlijke risotto of pasta of bij een mooi gegrild stuk vlees.

Home > Negroamaro

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp