Vragen? Bel: 035 888 95 95
Pacherenc du Vic-Bilh
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Pacherenc du Vic-Bilh

Het wijngebied Pacherenc du Vic-Bilh is een prachtige regio gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in de buurt van de Pyreneeën. Hier worden heerlijke wijnen geproduceerd die bekend staan om hun complexiteit en karakter.

Pacherenc du Vic-Bilh is vooral beroemd om zijn witte wijnen, die gemaakt worden van druivenrassen zoals Gros Manseng, Petit Manseng en Courbu. Deze druiven gedijen goed in het milde klimaat van de regio en leveren wijnen op met een opmerkelijke balans tussen frisheid, fruitigheid en complexiteit.

Traditie en ambacht

De wijnmakers in Pacherenc du Vic-Bilh hechten veel waarde aan traditie en ambacht. De druiven worden met de hand geoogst, wat zorgt voor een zorgvuldige selectie van de beste druiven. Na de oogst worden de druiven zacht geperst om de aroma's en smaken optimaal te behouden. Vervolgens ondergaat het sap een gecontroleerde gisting om de natuurlijke suikers om te zetten in alcohol.

Vendange tardive

Wat de wijnen uit Pacherenc du Vic-Bilh echt bijzonder maakt, is de productiemethode genaamd "late harvest" of "vendange tardive". Hierbij worden de druiven langer aan de wijnstok gelaten, waardoor ze meer rijpheid en concentratie krijgen. Dit resulteert in wijnen met een rijke en volle smaak, vaak met tonen van exotisch fruit, honing en kruiden.

Wat is vendange tardive? 

Zachte kazen

Deze prachtige witte wijnen uit Pacherenc du Vic-Bilh zijn veelzijdig en kunnen zowel jong gedronken worden als enkele jaren rijpen. Ze zijn heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend te combineren met verschillende gerechten, zoals zeevruchten, gevogelte en zachte kazen.

Home > Pacherenc du Vic-Bilh

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp