Vragen? Bel: 035 888 95 95

BigardoVino Tinto Experimental 2018

Met zijn Bigardo wijn breekt Kiko met het verleden. Bij hoge uitzondering dus geen Toro met veel hout, maar een verfijnde en fruitige variant met frisse zuren.

De Tinta de Toro druif leent zich hier uitstekend voor gezien deze van nature meer fruit en vriendelijkere zuren heeft dan de veel gebruikte Tempranillo druif.

Kiko oogst zijn druiven één á twee weken eerder dan de andere wijnmakers in de regio. Hierdoor blijft de wijn relatief laag in alcohol. De Bigardo is een bijzonder vriendelijke wijn van het allerhoogste niveau.

€ 18,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Vino Tinto Experimental 2018

Kiko Calvo

Kiko is een excentriek figuur die met zijn wijn tegen alle gebruiken van de Toro in gaat. In 2015 ging hij aan de slag met de druiven van zijn opa’s wijngaard. Waar zijn opa zware wijnen met ruime houtrijping maakte, ging Kiko voor een moderne variant. Kiko’s Bigardo is zo succesvol dat hij binnenkort zijn tweede wijnproject presenteert. Wat voor wijn het precies gaat worden houdt Kiko nog even geheim, maar het zal vast geen Gran Reserva zijn zoals z’n opa die ooit maakte.

Kiko heeft een eigen bar waar hij uitsluitend zelfgemaakte wijnen schenkt.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Bigardo
Druivensoort:Tempranillo
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Vino Tinto Experimental 2018

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp