Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château de SantenayMercurey 2016

Deze Pinot Noir kunnen we ook wel de 'Rising Star' uit de Bourgogne noemen. Letterlijk zeggen de kenners: 'De beste prijs/ kwaliteit vind je in Mercurey. Dit wijndorp ligt in de Côte Chalonnaise. Een ontzettend interessant gebied waar niet alles enkel draait om wijn.

Totaal heeft Château de Santenay 90 hectare in de gehele Bourgogne. In Mercurey hebben ze maar een kleine hoeveelheid wijngaard maar de wijnen die ze er maken staan zeer hoog aangeschreven.

€ 23,50
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis

Château de Santenay

Het Château de Santenay vinden we (vanzelfsprekend) in het dorpje Santenay. Een wijndorp dat iets in de schaduw ligt van zijn beroemde buurdorpen Meursault, Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Maar toch kunnen we zeggen dat het in het hartje van de Côte de Beaune ligt, waar de allerbeste wijnen van de wereld vandaan komen.

Château de Santenay werkt biologisch en is ook verbonden aan de wijnmakersclub Terra Vitis. Een groep Franse wijnboeren die elkaar blijft controleren op het duurzaam en 'met recpect voor de natuur' maken van wijn.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Mercurey
Wijnhuis:Château de Santenay
Druivensoort:Pinot Noir
Inhoud:75 cl
© 2019 Siersma Wijnadvies