Vragen? Bel: 035 888 95 95

Méo-CamuzetPommard 2019

Met de Pommard van Méo-Camuzet bevinden we ons langzamerhand tussen de topregio van deze topproducent. Dat gaan we uitleggen. Domaine Méo-Camuzet staat wereldwijd aangeschreven als één der beste producenten. Toch maken ze ook betaalbare wijnen uit de vaak wat lager aangeschreven regio's. Met de Pommard komen we al echt in de topregio maar nog niet de top-top.

Deze 100% Pinot Noir is mooi licht van kleur en prachtig robijnrood. De geuren zijn zeer verleidelijk met een zeer elegante zuurgraad.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Meo-Camuzet

Jean-Nicolas Méo wordt algemeen beschouwd als één van de allerbeste producenten van rode Bourgognes. Zijn wijnen hebben een unieke stijl. Ze bezitten een sensuele fluwelen structuur, complexiteit, rijkdom, diepgang en een betoverend parfum. Ze doen sterk denken aan de wijnen van Henri Jayer (volgens velen de grootste wijnmaker uit de moderne geschiedenis van de Bourgogne). Dit is niet vreemd, van Jayer leerde Jean Méo het vak en Jayer was lange tijd verbonden als adviseur bij Méo-Camuzet. De familie Camuzet is al enkele generaties eigenaar van enkele van de hoogst aangeschreven wijngaarden in en om het dorp Vosne-Romanée. In totaal zo’n 12 hectare, verdeeld over enkele van de meest illustere akkers van de gehele Bourgogne (Clos de Vougeot, Corton, Richebourg, Echézeaux en diverse premiers crus in Vosne-Romanée en Nuits-Saint-Georges). lees meer

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Pommard
Wijnhuis:Méo-Camuzet
Druivensoort:Pinot Noir
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp