Vragen? Bel: 035 888 95 95

PenfoldsGrange 2017

De Grange van Penfolds wordt door grote wijnkenners betiteld als de 'enige Premier Grand Cru van het zuidelijk halfrond'. De Grange is het geesteskindje van Max Schubert die de eerste jaargang in 1951 wist te maken na een langdurige reis door Europa om bij de grootste wijnhuizen te leren hoe je de mooiste wijnen ter wereld maakt.

De Grange wordt gemaakt vn 100% Syrah/ Shiraz. En is ontzettend complex en elegant tegelijk. Een aantal van onze medewerkers durft te beweren dat de Grange de allerbeste wijn is die ze ooit hebben gedronken.

€ 790,00
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Penfolds

Grange 2015

'Dit is de beste wijn die ik ooit heb gedronken!' zeggen een aantal medewerkers van Siersma Wijnadvies. Het gaat dan om de Grange 1995. Dit is de uitleg over de Grange 2015.

Penfolds

Penfolds is het oudste maar ook zeker het meest iconische wijnhuis van Australië. Het wijnhuis werd in 1844 opgericht door dr. Christopher. Hij was samen met zijn vrouw vanuit Engeland geëmigreerd naar Zuid-Australië.

De wijnstokken die hij in Frankrijk bezat wilde hij planten op Magill Estate. In eerste instantie niet om de beste wijn van het land te maken, maar om iets te vinden tegen bloedarmoede. De dokter geloofde namelijk in de medicinale werking van wijn en gebruikte dit in zijn huisartsenpraktijk die steeds meer in status toenam.

Inmiddels heeft de wijnmaker al bijzonder veel prijzen mogen ontvangen. En naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog heel wat volgen. 

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Australië
Wijnhuis:Penfolds
Druivensoort:Shiraz
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp