Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging "Terroirs et Talents" is primair een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 bundelden ze hun krachten en richtten ze de vereniging op. Vandaag de dag is Terroirs et Talents uitgegroeid tot een commerciële vereniging van diverse familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais. Terroirs et Talents brengt wijnen op de markt onder hun eigen etiket, waarbij elk landgoed zijn unieke identiteit behoudt. De wijnen dragen de signatuur van een sterk karakter, zijn nauwkeurig, genereus, elegant en vertonen goed rijp fruit. Beide domeinen streven naar biologische wijnbouw.

Domaine Romy

Domaine Romy's wijnstokken bevinden zich in de regio Pierres Dorées, die hier bekend staat als "Frans Toscane". Ze groeien op klei-kalksteenbodems met een opvallende okergele kleur, bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort. Nicolas Romy heeft geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog, wat aantoont dat bepaalde percelen van zijn wijngaarden vergelijkbare kenmerken hebben als die in Volnay, Bourgogne. Dit leidde tot het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 een groot succes bleek.

Château de la Terrière

Château de la Terrière bevindt zich sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié, in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio, nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel is om de wijnen de tijd te geven zich volledig te uiten, wat resulteert in wijnen met een sterk verouderingspotentieel.

Home > Terroirs et Talents

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp