Vragen? Bel: 035 888 95 95
Verdejo Excotischer wordt het niet
Filters tonen

Verdejo

Verdejo, een betoverend druivenras afkomstig uit Spanje, heeft de harten van wijnliefhebbers over de hele wereld veroverd. Nederland is geen uitzondering. Met zijn verfijnde aroma's, levendige smaakprofiel en veelzijdigheid heeft Verdejo zich snel gevestigd als een favoriet onder Nederlandse wijnliefhebbers. 

Rueda

Verdejo heeft zijn oorsprong in de regio Rueda in het noordwesten van Spanje, waar het al eeuwenlang wordt verbouwd. De Rueda-regio staat bekend om zijn strenge klimatologische omstandigheden, met hete zomers en koude winters. Deze unieke omgeving is ideaal gebleken voor de teelt van Verdejo-druiven, waardoor ze hun kenmerkende karakter kunnen ontwikkelen. Naast Rueda wordt de druif ook geteeld in andere delen van Spanje, zoals de regio's Rias Baixas en Toro.

Intens aroma en opmerkelijke frisheid

Verdejo-druiven hebben een dikke schil, wat resulteert in wijnen met een intens aroma en opmerkelijke frisheid. De wijnen hebben vaak een bleekgele kleur met groene tinten. Qua smaakprofiel biedt Verdejo een indrukwekkende combinatie van fruitige en kruidige tonen. Rijpe citrusvruchten, zoals grapefruit en limoen, worden vaak geassocieerd met Verdejo, samen met hints van perzik, peer en kruiden zoals venkel en anijs. Het heeft doorgaans een medium body en een levendige zuurgraad, waardoor het een verfrissende en plezierige wijn is om te drinken.

Nederland

De populariteit van Verdejo in Nederland is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit van dit druivenras:

  1. Toegankelijkheid: Verdejo-wijnen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn vaak betaalbaar en bieden tegelijkertijd een hoogwaardige wijnervaring. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteitswijnen zonder de bank te breken.
  2. Verfrissend karakter: De verkwikkende zuurgraad en levendige smaken van Verdejo maken het een uitstekende keuze voor warme zomerdagen. De Nederlandse bevolking waardeert wijnen die goed passen bij de lokale klimatologische omstandigheden, en Verdejo sluit daar perfect op aan.
  3. Veelzijdigheid: Verdejo is een zeer veelzijdige wijn. Het kan zowel op zichzelf worden genoten als gecombineerd worden met voedsel. De frisse en fruitige aroma's

Home > Verdejo

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp