Vragen? Bel: 035 888 95 95

Barbecueën

Wijn & spijs

Barbecueën

Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren en worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren. Bij het bbq-en (afgekort) kan de kok bijna alles op 'het vuur' gooien. Vaak worden er  veel sausen bij geserveerd. De populairste hiervan zijn zonder meer de satésaus en de barbecue-saus. Omdat er zo veel verschillende, vaak sterke, smaken zullen zijn is een wijn aan te raden die hier tegen kan.

Welke wijn?

Vaak is het wel zonde om een hele bijzondere wijn bij dit 'gezelligheids-eten' te drinken. Dit hoeft niet te betekenen dat de wijn vies moet zijn. De Negroamaro van Cantine de Due Palme is een prima combinatie. Het zwoele karakter van de wijn zal goed tegen de sterke smaakexplosies van het barbecueën kunnen. Kiest u ervoor om alleen vis of kip op het rooster te leggen, of heel voorzichtig met sausen te werk te gaan, dan zal er een lichtere rode wijn of soms zelfs een volle witte wijn ook goed bij gaan.

Deze wijnen gaan lekker bij Barbecueën

[product_attribute attribute='gerecht' filter="barbecue"]

© 2017 Siersma Wijnadvies