Fazant gebraden
Wijn & spijs
lekker met mooie 'vergeten groentes' zoals pastinaak of schorseneer. Ook prachtig met zuurkool en spruitjes.
Ingrediënten
- 2 fazante-hennen*
- zout
- versgemalen peper
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 1 takje tijm
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel boter
- 80 gr sjalotten, fijngesneden
- 100 gr champignons, in vieren
- 40 gr ontbijtspek, in blokjes
- 2 dl kippenbouillon
- 300 gr bloem
- suiker
Variaties op saus
Roer een scheutje zuiver ongezoet druivensap en een scheutje olijfolie door de saus. Of pureer 2 kippenlevertjes met gelijke hoeveelheid boter en bind de saus ermee.Bereidingswijze
Fazanten van binnen en buiten met zout en peper inwrijven, knoflook en tijm in holte stoppen. Fazanten in koekenpan in olie en boter rondom goudgeel bakken, daarbij beide poten 5 minuten bakken. Oven voorverwarmen op 200 C. Fazanten met borst naar boven in ovenvaste (gietijzeren) braadpan leggen. Sjalotten, champignons en spek naast fazanten leggen. Bouillon erover schenken en aan de kook brengen. Bloem en snufje suiker mengen, zoveel water erdoor kneden tot een soepel deeg ontstaat. Deeg tot slang (4 cm doorsnede) uitrollen. Op rand van pan leggen en pan met deksel afsluiten. Fazant in oven 18 minuten braden. In dichte pan 10 minuten laten rusten. Deegrand loshakken. Borsten en poten van fazanten lossnijden. Braadvocht zeven, goed uitdrukken. Fazantdelen in braadpan terug leggen, braadvocht erover schenken. Serveren met gebakken peertjes en gevulde gedroogde pruimen.Lees ook
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Fazant gebraden