Vragen? Bel: 035 888 95 95

Kip met dragon en knoflook

Wijn & spijs

Een hoofdgerecht met veel krachtige smaken en toch licht verteerbaar.

Ingrediënten

  • Koop 4 mooie kwaliteits kippenpoten, scharrel(bijv. label rouge of poulet yvonne) of biologisch. Maïskip of desnoods gewone kip kan ook maar heeft duidelijk minder structuur en smaak.
  • Kruiden of kippenbouillon: neem 2 blokjes op 0,7 liter water i.p.v. 1 liter.
  • 5 tot 6 takjes verse dragon. (gerist en grof gehakt)
  • Zout.
  • Zwarte peper uit de molen
  • 3 tenen knoflook. Geplet of uit de pers.
  • 1 glas droge witte wijn.
  • 1 kleine uit, grof gehakt.

Bereidingswijze

Doe zout en peper op de kippenpoten en bak ze  rustig in de olie  aan tot ze goudbruin zijn. Doe de laatste 3 minuten de ui en de helft van de knoflook erbij. In een braadslee kan het gerecht in de oven en op het vuur in een braadpan. Doe de kippenpoten dan hierin en giet de wijn erbij en de helft van de dragon. Verhit tot de wijn voor de helft in verdampt en doe dan de bouillon erbij. Op zacht vuur of 140 graden in de oven. Na 20 minuten de rest van de dragon en de knoflook toevoegen met wat boter erbij. Na  +/- 35 minuten het gerecht testen op gaarheid en dan is het klaar om te serveren.

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Kip met dragon en knoflook

© 2018 Siersma Wijnadvies