Mosselen (gekookt)
Het liefst op een terras in Phillipine (Zeeuws-Vlaanderen)
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kg. mosselen
- 1 prei
- bosje selderij
- grofgemalen peper
- 1 flesje (Belgisch) bier
- 25 gram boter of margarine
- 30 gram bloem
- een paar takjes peterselie
Was de mosselen en verwijder de niet-gesloten exemplaren. Snipper de prei. Doe dit met een paar takjes peterselie in een pan en voeg de mosselen toe. Giet het bier erop. Strooi de grof gemalen peper er over. Breng het geheel aan de kook en kook de mosselen in een gesloten pan tien minuten. 'Hussel' tijdens de koken de pan regelmatig. Giet het kookvocht door een zeef. Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er onder goed roeren het kookvocht door. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte selderij. Serveer de saus bij de mosselen.
Deze wijnen gaat mooi samen bij mosselen:
[product_attribute attribute='gerecht' filter="mosselen"]
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Mosselen (gekookt)