Mozzarella en wijn
In het bereidingsproces wordt de rauwe melk wrongel. Die laat men rijpen. Vervolgens stretcht men de wrongel, hetgeen betekent dat de kaas gedurende 5-8 minuten wordt gekneed en getrokken. Bij de in Nederland gemaakte verse Mozzarella gebeurt dit op 65 °C en gebruikt met gekookt water. Dit is het levenseinde van de bacteriën. De bijzondere smaak van de verse Mozzarella blijft in dit proces echter wel behouden. Mozzarella wordt meestal met tomaat en of pesto gegeten. Maar een echte verse Mozzarella di Bufala is ook op zichzelf een zaligheid.
Het Festijn van Kaas en Wijn
Deze informatie komt uit het boekje van Hans Melissen: Het Festijn van Kaas en Wijn. Topcuisiniers en kaasspecialisten hebben samen met deze wijnschrijver uitgebreid geproefd om de meest verrassende wijn & kaascombinaties te vinden. Laat u inspireren hetzelfde te doen. Mede dankzij de schitterende fotografie is dit een boek geworden om de vingers bij af te likken. Met de favoriete combinaties van topchefs en sommeliers, zoals Jonnie & Thérèse Boer, Sergio Herman en andere grote culinaire sterren. Bestel dit leuke wijnboekje hier.
Deze wijnen gaan goed bij Mozzarella
[product_attribute attribute=’gerecht’ filter=”mozzarella”]
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Mozzarella en wijn