Vragen? Bel: 035 888 95 95

Ossobuco

Wijn & spijs

Van oorsprong Milanees gerecht. Lekker te serveren samen met risotto.

Ingrediënten

  • 8 plakken kalfsschenkel (à 300 g)
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 500 g wortels, in blokjes
  • 200 g bleekselderij, in blokjes
  • 500 g tomaten, in stukjes
  • 200 g ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 250 ml runderbouillon (van een tablet)
  • 250 ml witte wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 eetlepel vers basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bestrooi de plakken vlees met zout en peper, leg in de braadslee, bestuif met bloem en beleg met stukjes boter. Verwarm het vlees onafgedekt 80-100 minuten in de oven op 180-200 °C. Draai halverwege de bereidingstijd de plakken om en voeg de groenten, bouillon, wijn en kruiden toe. Verwarm onafgedekt verder.

Deze wijnen gaat goed bij Ossobuco:

[product_attribute attribute='gerecht' filter="ossobuco"]

© 2018 Siersma Wijnadvies