Vragen? Bel: 035 888 95 95

Siciliaanse salade

Wijn & spijs

Lekker voor de lente/zomer met ingrediënten zoals venkel en sinaasappel.

Ingrediënten

  • Venkel
  • Sinaasappel
  • Walnoten
  • Olijfolie met een goede smaak (mag natuurlijk siciliaanse zijn).
  • Rode uien
  • Zout en zwarte peper uit de molen
  • Walnoten
  • Citroensap
  • Eventueel sla als ondergrond; rucola, lollo, romano etc.

Pel de sinaasappels, maak ze goed schoon zonder wit velletje. Snijd ze in dunne plakken of verdeel ze in partjes of kleine stukjes. Pers uit een halve sinaasappel het sap. Vermeng dat met olie, citroensap peper en zout tot een dressing. Voeg daar eventueel een beetje mosterd of mosterdpoeder aan toe. Snijd de venkel en uien in dunne plakken, echt dun gaat met een z.g. mandoline, een instelbare schaaf. Leg dit in een grote schaal met de sinaasappel erop. Verdeel de dressing erover en laat die ± 30 min intrekken.

Deze wijnen gaat lekker bij deze Siciliaanse Salade

[product_attribute attribute='gerecht' filter="salade"]  

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Siciliaanse salade

© 2017 Siersma Wijnadvies