Sushi rolletje
Japans voorgerecht met avocado en rookvlees. Ideaal om vooraf te maken.
Ingrediënten
- 150 g runderrookvlees
- 120 g sushirijst
- 2,5 dl water
- 1 el rijstazijn
- 1 tl basterdsuiker
- mespunt zout
- 1/2 avocado
- 2 vellen nori (verkrijgbaar bij de toko)
- 1 tl wasabi (verkrijgbaar bij de toko)
- Japanse sojasaus
Keukengerei
- Kom
- Kookpan
Bereiding
Was de rijst onder koud water tot het water helder blijft en laat uitlekken. Doe de rijst met het afgepaste water in een pan en laat aan de kook komen. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat de rijst 4 minuten sudderen tot al het water is opgenomen. Zet het vuur uit, dek de pan af en laat nog 10 minuten staan. Meng de azijn, suiker en zout en roer dit door de rijst en blijf roeren tot de rijst is afgekoeld. Schil en snijd de avocado in reepjes. Leg een nori vel op een stuk bakpapier of op een sushimatje en spreid de helft van de rijst uit over het nori vel. Laat aan de bovenkant 5 cm vrij en aan de onder en zijkanten 2 cm. Smeer een beetje wasabi over de rijst en leg de helft van het rookvlees er in rolletjes op. Verdeel ook de helft van de avocado erop. Rol met behulp van het papier of het matje de nori van onderaf strak op. Leg de rollen afgedekt tot gebruik weg in de koelkast. Tot zover kunt u dit een dag van tevoren voorbereiden. Snijd de rollen vlak voor het serveren ieder in 6 stukken. Leg op ieder bord 3 sushi’s en een kommetje sojasaus met een beetje wasabi om de sushi in te dippen.
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Sushi rolletje