Tiramisu
Voorbereiding
De eidooiers samen met 65 gram suiker met garde roeren tot ze licht van kleur zijn. Voeg citroenschil en mascarpone toe. Sla de eiwitten stijf en meng deze door de mascarpone massa. Los de resterende 15 gram suiker op in de koffie en voeg de amaretto en de cointreau toe. Af laten koelen.
Bereiding
De bodem van een schaal bedekken met de helft van de lange vingers. Druppel daarna de helft van de koffie vloeistof over de lange vingers. Wacht tot de vloeistof erin is getrokken. De helft van het mascarpone mengsel hierover verdelen. Doop zoveel lange vingers in het resterende koffiemengsel als nodig is voor de tweede laag. De rest van het mascarpone mengsel erover verdelen en mooi glad strijken. een halve dag in de koelkast laten opstijven. De bovenzijde bestrooien met cacaopoeder. Voorbereidingstijd: 25 min + halve dag opstuiven Bereidingstijd: 2 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eierdooiers
- 80 gram suiker
- geraspte citroenschil
- 300 gram mascarpone
- 2 eiwitten
- 2 dl sterke koffie
- 3 eetlepels amaretto
- 2 eetlepels cointreau
- 150 gram lange vingers
- cacaopoeder v.d. garnering
Welke wijn gaat er goed bij Tiramisu: [product_attribute attribute='gerecht' filter="tiramisu"]
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Tiramisu