Vragen? Bel: 035 888 95 95

Celebrity Wijnen

Wijnadvies blog op 24 februari 2016
Celebrity Wijnen

Je hebt geld zat, je zoekt een leuke hobby en je houdt van wijn. Voor veel beroemdheden is het dan ook een kleine stap om naast hun zang of acteer carrière eens lekker de bloemetjes buiten te zetten in de wijngaard.

Antonio Banderas

De Spaanse acteur die menig vrouwenhart sneller liet kloppen in films als 'Desperado' en 'The Mask of Zorro', is mede eigenaar van wijnhuis Anta Banderas. De wijngaard ligt in het beroemde Ribera del Duero waar prachtige kwaliteitswijnen vandaan komen. Met 230 hectare wijngaard kan er genoeg geproduceerd worden. Het wijnhuis werd in 1999 opgericht, toen nog onder de naam Anta Bodegas, maar toen Antonio Banderas er tien jaar later bij kwam, werd het Anta Banderas.

Drew Barrymore

Drew Barrymore doet het niet alleen uitstekend als Charlie’s Angel, maar zit ook lekker in de wijn. Met haar Barrymore Wines creëerde ze een frisse Pinot Grigio. Drew reist graag door Italië en daarom is de wijnkeuze dan ook niet gek, al worden de wijnen van de actrice in het Amerikaanse Californië gemaakt.

Brangelina

Het is geen geheim dat Brad Pitt en Angelina Jolie verliefd zijn op Frankrijk. Ze kochten sprookjeskasteel Château Miraval in de Provence als vakantieoptrekje, vierden daar hun sprookjeshuwelijk, en besloten dat ze dan maar net zo goed iets met wijn konden doen. En dat doet het koppel niet geheel onverdienstelijk. Wine Spectator zette de eerste Miraval Rosé op nummer 84 van de honderd beste wijnen van 2013.

Sting

En in het Italiaanse Toscane huist een ander celebrity koppel. Sting en zijn vrouw Trudie kochten in 1999 het vervallen landgoed Il Palagio en knapten het helemaal op. Ze openden een boerderijwinkel waar je spullen kunt kopen die op het landgoed groeien of gemaakt worden zoals groente, fruit en salami, maar dus ook wijn! Over de namen hebben ze vast niet lang nagedacht. Zo heb je de ‘Message in a bottle’, ‘Sister moon’ en ‘When we dance’, allemaal vernoemd natuurlijk naar de wereldberoemde hits.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp