Vragen? Bel: 035 888 95 95

Champagne drink je nu!

Wijnadvies blog op 23 juli 2015
Champagne drink je nu!

Champagne is voor veel mensen een plastic glas dat gedronken wordt om iets over twaalf op 1 januari. Ze vinden het eigenlijk niet echt lekker en het vuurwerk en de zoenen van Tante Ans laten de smaak vaak verdrinken in de oudejaarsnacht. De volgende Nieuwjaarsdag wordt de fles dan vaak met nog een flinke bodem gouden bubbels in de glasbak gegooid en wordt er ook een jaar lang niet meer aan de mousserende wijn gedacht.

Gelukkig is er sinds een paar jaar wel een intrede gedaan door de bijna overdreven populaire Prosecco. Deze zorgt ervoor dat 'bubbels in een wijn' iets meer geaccepteerd zijn door het jaar heen. Maar toch is alleen de zomer het moment dat deze sprankelende look-a-like van een echte Champagne het meest op tafel of terras komt, en dat is jammer voor de ‘bubbels’.

Tal van redenen kunnen uiteraard opgenoemd worden. De eerste is absoluut de prijs. Een echte lekkere Champagne koop je pas voor 35 euro. Terwijl je een echt goede Prosecco al voor 15 euro in de koelkast kan zetten. Een, ook best lekkere, Frizzante is er al voor 7 euro. Maar nu moet ik dan toch echt even als een soort professor de les gaan lezen en natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening behouden. Maar stel je eens voor; een echt glas Champagne van een goed huis op een mooi moment, bijvoorbeeld op een gezellige herfstzondag gevuld met een lekker zonnetje die de zomer maar niet kan loslaten. Dat kan zo ontzettend veel beter zijn dan elke wijn waar ze op een onnatuurlijke manier een bubbel in gemaakt hebben. Wat ik wil zeggen met dit pleidooi is; drink Champagne! Zoveel als gezond is en zo vaak als je je financieel kunt veroorloven. Kies veel mooie momenten. Mousseer je leven!  

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Champagne drink je nu!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp