Vragen? Bel: 035 888 95 95

Do's en Don'ts in de wijnwereld

Wijnadvies blog op 23 juli 2015

Kippetje

Jaren geleden kwamen er klanten in de winkel met de vraag wat voor wijn ze moesten drinken bij een kippetje of zalmmoot. Als wijnadviseur had je dan de nobele taak om volgens het boekje de juiste wijn aan te bevelen. De mensen komen nu nog steeds voor advies, maar de gerechten zijn echter veel ingewikkelder geworden.

100 kruiden

Honderden kruiden kwamen de hoek omkijken en de meest vreemde vissoorten deden haar intrede. Gelukkig zijn er ook tal van verschillende wijngebieden bijgekomen, waardoor de keuze alleen maar rijker is geworden. Fijn, maar dat maakt het ook lastig om de juiste wijn bij bepaalde gerechten voor te schrijven.

Basis regels

Gelukkig zijn er bij het combineren van spijs en wijn wel wat basisregels. Gerechten en wijnen worden in groepen ingedeeld en vervolgens worden de juiste groepen met elkaar gecombineerd om de smaakpapillen te laten tintelen.

Uit een schelp

Zo zijn er natuurlijk ook een paar dingen die je zeker niet moet doen: Komt een dier uit een schelp, schenk er dan nooit een rode wijn bij. Ook bij het dessert moet je oppassen dat je geen droge witte of strakke rode wijn voorgeschoteld krijgt, want dan zal de smaak compleet wegvallen. En mocht u er niet uitkomen? Ik weet wel een interessante website voor al uw vragen!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Do's en Don'ts in de wijnwereld

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp