Vragen? Bel: 035 888 95 95

Gastronomuziek

Wijnadvies blog op 17 december 2008
Gastronomuziek

Scarlatti

Daar zat ik dan in De Grote Kerk van Naarden naar een ‘uniek’ pianoconcert te luisteren. Een dame achter een piano die met enthousiasme tussen de ‘liedjes’ door vertelde over het fantastische leven van Domenico Scarlatti. Zo wist ze mij te vertellen dat deze componist eind 17e eeuw werd geboren in Napels en reisde, volgens de pianiste, heel Europa door.

Rioja Reserva

De gimmick van de hele avond was dat er bij iedere sonate van Scarlatti een, door verschillende vinologen, glas wijn was geselecteerd. Ik had al even tijd gehad om na te kunnen denken over het feit dat er vinologen waren geweest die uren naar de laatste van Scarlatti hadden zitten luisteren en tot de geweldige conclusie waren gekomen dat een Rioja reserva uit 2002 wel erg mooi bij de tweedelige structuur van Domenico’s deuntjes zou passen.

Top 40

Muziek combineren met wijn… Misschien was het voor mij net te hoog gegrepen met al dat klassieke gedoe. Zoiets moet ik ook meer in mijn eigen tijd plaatsen. Dus ik naar de plaatselijke platenboer voor het blaadje van de Nederlandse Top 40! En na een beetje puzzelen en pielen had ik de Arena al vol. Om te beginnen: Amy Winehouse in combi met lekkere Champagne, dan de oude heren van UB40 met Red, Red Wine begeleid met een mooi glas rode Nuits St-Georges uit 1983 en tot slot de toppers met een lekkere zoete rosé bubbel.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp