Vragen? Bel: 035 888 95 95

Geboorte van Laren

Wijnadvies blog op 20 januari 2022
Geboorte van Laren

Hoe gaat het in Laren?

Dit is één van de meest gestelde vragen de afgelopen maanden aan mij. Het doet me denken aan de tijd dat mijn dochters net een paar maanden geboren waren. Ook toen vroeg iedereen: ‘hoe is het met de kleine?’. En ergens is die vergelijking snel gemaakt. Het openen van een nieuwe winkel voelt soms een beetje als een langzaam groeiende baby.

Opening

Begin oktober 2021 gingen de deuren van de nieuwe winkel in Laren voor het eerst open. De opening was een mooi feestje in kleine kring i.v.m. de maatregelen. En de dagen na de opening wisten al snel omwonende en nieuwsgierige bestaande klanten van de winkels in Huizen en Baarn ons te vinden. Er werd enthousiast gereageerd op de speciale kelder en exclusieve schatkamer.

Bekijk hier een filmpje van de opening in Laren via Facebook

December 

December, de periode die altijd heel goed is in de wijnhandel, was ook echt heel druk. Er werd veel Champagne verkocht en ook de flessen Gooisch Water en Gooische Limo waren behoorlijk populair. De eerste kerstpakketten-opdracht werd ook al geschreven in Laren.

Januari

Januari, de periode die altijd wat rustiger is in de wijnhandel, lijkt minder rustig als verwacht. De baby heeft al een beetje meer vet gekregen en kan z’n nekje een klein beetje zelf omhoog houden.   

Stevige kleuter

En die vergelijking herinner ik me ook nog heel goed toen ik de winkel in Baarn opende. En mede door ‘de geboorte’ van Laren lijkt de winkel in Baarn ineens veel ouder. Nog geen volwassen vent, maar een goede stevige kleuter. En Huizen lijkt onderhand naar de universiteit te gaan.

Metafoor

Laren gaat dus echt heel lekker! En dan te beseffen dat ik daar ooit zelf ben geboren. Dan is deze metafoor opeens wat meer begrijpelijk.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp