Vragen? Bel: 035 888 95 95

Laat die lekkere 'vakantiewijn' achter je

Wijnadvies blog op 8 oktober 2022
Laat die lekkere 'vakantiewijn' achter je

Vakantiewijn

September en oktober zijn maanden dat veel klanten met hun mobiel in de hand de winkel in komen lopen om vervolgens de foto te laten zien van de witte wijn of rosé die ze dronken op hun vakantie adres. De meeste klanten weten dat het een toevalstreffer is als juist deze wijn in ons assortiment zit. Sommige klanten zijn uitermate teleurgesteld want zij gaan er vanuit dat wij iedere wijn die zij waar ook ter wereld hebben gedronken in ons assortiment hebben.

Er zijn ook klanten die gericht naar de winkel komen. Zij hebben hun ‘ultieme vakantiewijn’ gegoogeld en zijn bij onze winkels terecht gekomen. Niet zelden zien wij de klant na een week al terug dat de wijn toch heel anders smaakte dan tijdens de vakantie. Of ik weet waar dat aan kan liggen of was het misschien een ander wijnjaar?

Teleurstelling

Ik probeer de klanten bij hun aankoop daarom altijd een beetje in bescherming te nemen en ze te behoeden voor teleurstelling. Hun ‘ultieme vakantiewijn’ gedronken op een terras in de Spaanse zon, aan het strand onder de palmbomen, het geluid van een deinende zee op de achtergrond, een ondergaande zon, heerlijke tapas of paella, met de liefde van hun leven of met hun gezin of beide blijkt ineens een heel andere wijn bij 10 graden, regendruppels tegen het raam, na een extreem drukke werkdag, een niet te mislukken recept van Hello Fresh dat toch is mislukt, een huis dat schreeuwt om een stofzuiger, een schoonmoeder die onverwachts op de koffie komt, een deinende wasmachine op de achtergrond en kinderen die niet willen slapen.

Beleving

In tegenstelling tot bijna alle andere dranken is wijn niet alleen lekker, het is ook zeker beleving.

Dus maak prachtige ‘vakantiewijn’ herinneringen maar hou het daarbij en koop bij ons vooral wijn om nieuwe herinneringen te maken.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Laat die lekkere 'vakantiewijn' achter je...

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp