Vragen? Bel: 035 888 95 95

Message in a bottle

Wijnadvies blog op 14 juli 2015
Message in a bottle

The Police

De Britste popgroep 'The Police' had in 1979 een enorme grote hit met het nummer 'Message in a Bottle'. In dit fijne nummer zong zanger Sting over een drenkeling die moederziel alleen overleefde op een eiland midden in de Grote Oceaan. In de hoop gevonden te worden schreef de drenkeling een SOS-briefje die hij in een lege fles wijn stopte en, met de kurk erop, de zee in gooide. Een jaar lang vernam hij niets van zijn ‘message in a bottle’, maar dan blijkt dat hij niet de enige was. Op het strand vond hij namelijk wel 100 andere lege flessen met berichten van gestrande mensen.

Metafoor

Je zou het eiland als één grote metafoor kunnen zien voor de wereld, maar je zou de tekst ook op een heel andere manier kunnen bekijken. Stel dat de tekst niet als metafoor voor de wereld staat, maar voor de hele wijnwereld, dan maakt het de indringende tekst nog net iets poëtischer. Tenslotte vertellen wijnen ook verhalen; wijnboeren stoppen met veel liefde, de juiste druiven met de goede rijpheid van de wijngaarden als een verhaal in een fles. Een fles gevuld met het verhaal van een wijnjaar.

Toscane

Natuurlijk erg romantisch beschreven, maar het is toch wel leuk om te weten dat Sting sinds 1997 een wijngaard bezit in Toscane. Helaas zijn deze wijnen enkel in Amerika en Engeland op de markt. Misschien dat ik binnenkort toch maar eens over het strand van Scheveningen moet lopen om te kijken of de beroemde zanger toevallig niet weer een ‘fles met boodschap’ in de zee heeft gegooid. En dan maar hopen dat het een SOS Chianti 2001 is, dan maakt het dit sprookje helemaal compleet.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Message in a bottle

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp