Vragen? Bel: 035 888 95 95

Moederdagwijnen

Wijnadvies blog op 30 april 2020
Moederdagwijnen

Macaroniketting

Binnenkort zullen weer vele vrouwen de zondag doorbrengen gehuld in een macaroniketting en “Oh” en “Ah” roepen over de mooiste tekencreaties van de hand van hun kroost. Allemaal prachtige cadeaus, recht uit het (kinder)hart, voor mama. Het is 10 mei tenslotte Moederdag. Maar wie niet goed kan tekenen of de macaronifase is ontgroeid kan ook “Ik hou van je, mam” (of moeder van mijn kinderen) zeggen met een mooie wijn die bij haar past.

Voor de feestmoeder

Zij heeft altijd de beste ideeën voor feestjes en vind het heerlijk om te entertainen en het mensen naar hun zin te maken. Je verveelt je nooit met zo’n moeder! Wijntype: bubbels! Je kunt gaan voor de witte bubbel in een prosecco, cava of champagne of je kiest voor een mooie roze feestbubbel.

De warme moeder

Een luisterend oor, een goed advies, even een knuffel, bij haar kun je terecht als het even tegenzit. Of je nou met een pestkop moet dealen op het schoolplein of op je werk of je hebt gewoon een off-day. Moeders maakt het allemaal een beetje minder erg. Wijntype: een mooie bloemige viognier of riesling of een warme merlot

De pittige tante (uh, moeder)

Streng doch rechtvaardig en misschien heb je dat juist ook wel nodig. Je kunt er af en toe gek van worden, maar je blijft toch wel van haar houden. Moeders heeft immers altijd gelijk J Wijntype: stevige shiraz/syrah of malbec of een sterke sauvignon blanc uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Fijne moederdag!  

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp