Vragen? Bel: 035 888 95 95

Nieuw: Wijnshots

Wijnadvies blog op 28 december 2010
Nieuw: Wijnshots

Vleugels

Je kent vast wel het energiedrankje Red Bull. Dit heb ik natuurlijk wel eens gedronken in de hoop vleugels te krijgen om vervolgens door de lucht te vliegen, zoals de reclame doet vermoeden. Helaas, dit gebeurde niet. Sinds een jaar heeft deze drank iets nieuws op de markt gebracht: De Red Bull shot! Een klein plastic flesje van 33 centiliter gevuld met nóg geconcentreerdere hyperdrank. In één slok ben je wakker en stuiter je de dag door, klinkt uiteraard fantastisch. De grote internationale merken mogen bedenken wat ze willen en als ze het verkopen, vooral doen!

60 euro voor 0,7 liter

Maar dan toch even over de prijs. Zo’n klein flesje kost bij de benzinepomp al gauw € 2,99. Ik wil niet zeggen dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan, maar echt overvol zijn de schappen ook weer niet. En nu komt het, reken deze verkoopprijs eens door naar een fles van 0,7 liter; het drankje past ruim 21 keer in een fles wijn. 21 maal de bijna 3 euro die er voor gevraagd wordt is toch ruim 60 euro voor een volle fles van 0,7 liter.

Sauternes

Ik kan nu een aantal voorbeelden noemen van beroemde wijnhuizen die topwijnen maken van 60 euro per fles, maar besloot eerst zelf de proef op de som te nemen. Ik schonk 33 cl. van Chateau Coutet 2003 in een mooi wijnglas. Dit is een Sauternes waarvan de druiven 120 dagen aan een stok hebben gehangen en de wijnboer ze dagelijks kwam aaien terwijl hij een liedje voor ze zong. Ik nam de slok en liet hem een minuut lang heerlijk door mijn mond rollen en plots vloog ik door de lucht met vleugels op mijn rug.  

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp