Vragen? Bel: 035 888 95 95

Olympische Wijn

Wijnadvies blog op 12 maart 2010
Olympische Wijn

Wijnconcours

Ieder zelf respecterend wijndorp houdt eens per jaar wel een Wijnconcours. Alle inwoners trekken er op uit om de plaatselijke wijnproevers aan het werk te zien tijdens deze bijzondere gebeurtenis. Aan het eind van deze gezellige avond maken zij bekend welk wijnhuis een bronzen, zilveren of gouden medaille om de soms zo koude halzen van hun flessen mogen hangen.

In Nederland wordt het iets anders aangepakt en wordt de ‘Wijn van het Jaar’ gekozen. Een select groepje is verantwoordelijk voor de uitslag en hebben de haast onmogelijke taak om één wijnwinnaar te kiezen. En dat te bedenken dat de wijnen van over de hele wereld komen.

Olympische Wijn

Tijdens de dramatische race van onze Sven Kramer had ik opeens een ingeving. Waarom creëren we niet een IOWC (Internationaal Olympisch Wijn Comité)? Ieder wijnland stuurt zijn beste wijn in en er wordt door een groot internationaal proefpanel bepaald wie wereldwijd de bronzen, zilveren of gouden medaille wint.

Nog beter: we doen helemaal niks meer met die jury’s. Laat de wijndrinker zelf maar bepalen welke wijn op het bovenste treetje van Medal Plaza mag staan! Ik ga voor de laatste optie!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp