Vragen? Bel: 035 888 95 95

Stampen voor een goed wijnjaar

Wijnadvies blog op 24 oktober 2010
Stampen voor een goed wijnjaar

Op Portreis

Eindelijk heb ik ‘het’ gedaan! Al jaren had ik de wens om het te doen en eindelijk deed de mogelijkheid zich voor om mijn wens in vervulling te laten gaan. Met mijn blote voeten heb ik staan stampen in een bak met blauwe druiven! Het was in Portugal een paar weken terug. Ik was op portreis met een paar collega’s, de zon brandde alsof het hoogzomer was en de stemming zat er dus goed in.

Hippe mannen!

Tijdens dit soort wijnreizen doe je vaak leuke nieuwe ideeën op. Zo kwamen de eigenaren van de Porthuizen stuk voor stuk met longdrinkglazen aan om een bodem witte Port te vergezellen met Tonic en een blaadje mint. Hippe mannen!

Stampen!

Maar zo hip als ze zijn met hun trendy drankjes, zo ouderwets zijn ze nog met de manier waarop de druiven geperst worden. Mijn mond viel open toen ik daadwerkelijk een rijtje mannen met korte broeken al zingend door een grote bak gevuld met blauwe druiven zag springen. Toen de vraag kwam of ik niet ook even wilde huppelen aarzelde ik geen seconde. De schoenen en sokken gingen uit en natuurlijk ging ik ook bad in. Over 3 jaar komt deze Port op de markt. Het is nu al een groots jaar!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Stampen voor een goed wijnjaar

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp