Vragen? Bel: 035 888 95 95

Voor iedere vader wat wils

Wijnadvies blog op 15 juni 2016
Voor iedere vader wat wils

Aanstaande zondag is het Vaderdag en dat betekent dat de stress alweer is toegeslagen. Het is meestal een stuk makkelijker om iets voor moeders te vinden, dan voor vaders. Vaak val je terug op dezelfde cadeaus, maar heb je wel eens aan een mooie fles wijn gedacht? En waarom dan niet de wijn toepassen op jouw type vader? Heb je gelijk inspiratie voor de invulling van de kaart die er natuurlijk bij moet.

De sportieve vader:

na zijn harde zwoegen op kantoor (dat zegt hij tenminste als hij thuiskomt) slaat of trapt hij nog graag een balletje. Of hij uit zijn sportiviteit langs het veld wanneer jij of zijn kleinkind over het sportveld rent. Met zo’n vader zit je in ieder geval nooit stil, want elk moment is er één om te benutten. Wijntype: niet te zwaar, want je moet nog even door. Een beetje bij de wijn wegdoezelen is er dan ook niet bij. Fris en energiek is wat hij nodig heeft.

De strenge vader:

hij spreekt je streng toe wanneer je dat stiekem ook wel nodig hebt. Hij heeft het beste met je voor, maar soms kan het nogal hard aankomen. Ach, hij bedoelt het altijd goed. Wijntype: deze vader kan wel tegen de wat zwaardere wijnen met een mespuntje tannine. Een streng doch rechtvaardige wijn met veel body.

De gezellige vader:

een feestje hier, een feestje daar. Het is één en al gezelligheid met deze vader. Nooit te beroerd om het voortouw te nemen  op een partijtje of om spontaan in de auto te springen en met z’n allen iets leuks te gaan doen. Oh, en dat eerste biertje was natuurlijk van hem. Wijntype: een speelse wijn is precies wat bij je vader past. Een beetje gek en verrassend en zeker niet beendroog.

De stoere vader:

stiekem zou hij altijd in z’n leren jas rond willen lopen en met zijn motor richting de ondergaande zon rijden. Bij hem kun je altijd terecht voor rechtdoorzee advies, een peptalk van weinig woorden, maar daarom niet minder effectief. Wijntype: een wijn die net zo rechtdoorzee begint als de adviezen van je vader, maar zich met elke slok verder lijkt te ontwikkelen.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Voor iedere vader wat wils

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp