Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wereld Water Dag 2023

Wijnadvies blog op 22 maart 2023
Wereld Water Dag 2023

22 maart

Op woensdag 22 maart is het Wereld Water Dag. In 1992 werd deze dag in het leven geroepen om zo jaarlijks de globale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken. Middels het organiseren en plannen van evenementen en het verspreiden van informatie over water, zetten vele organisaties zich in met diverse campagnes.

To do

Verschillende campagnes zorgen ervoor dat iedereen bewuster met water omgaat. Ook wij kunnen hierbij helpen. Een aantal dingen zijn bijvoorbeeld:

  • Douche kort en laat de kraan niet lopen als je je tanden poetst
  • Eet lokaal. Deze producten worden vaak geproduceerd met minder water.
  • Tuinier verantwoord. Spaar regenwater op in een ton, waar je vervolgens de tuin mee kan sproeien.

Hiernaast zijn er nog vele andere mogelijkheden om het watergebruik te minderen, welke actief in verschillende campagnes worden besproken.

Er is zelfs een item met 101 tips om water te besparen!

Water voor iedereen

Vandaag de dag hebben wereldwijd 1 op de 10 mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Dit is een schokkend feit waar verandering in moet komen. Helemaal als je weet dat volgens de Internationale FAO-richtlijnen iedereen in de wereld toegang moet hebben tot minimaal 20 liter drinkwater per dag.

Kraanwater in Nederland

Nederlands kraanwater is een natuurproduct en is gezond en duurzaam. Het voldoet aan hoge wetelijk vastgelegde kwaliteitseigen. In deze vastgelegde documenten staat precies wat er naast puur water nog in moet en mag zitten.
Wij mogen blij zijn met deze luxe en moeten ook zorgen dat wij hier respectvol mee omgaan.

Water bij de Wijn

Speciaal voor deze gelegenheid, verkopen wij onze Water bij de Wijn flessen, op 22 maart voor een leuke prijs.
Deze duurzame flessen zijn steeds herbruikbaar, waardoor er geen plastic waterflessen nodig zijn. Vul de mooie glazen fles met ons schone drinkwater uit de kraan en zet deze nog even in de koelkast. Op deze manier geniet je van een ijskoud glas water uit de kraan. De flessen staan ook nog eens heel chique op tafel!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Wereld Water Dag 2023

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp