Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn kopen? Waar let je op?

Wijnadvies blog op 22 april 2016
Wijn kopen? Waar let je op?

In de winkel

Je staat vol goede moed in de wijnwinkel en bent vastbesloten om er met een lekker wijntje -of twee- weer uit te stappen, maar ja… welke wijn kies je?

Scenario 1 Bij het eten

De vraag is vooral: kies je je eten bij de wijn of de wijn bij het eten? Een wijn kan een gerecht compleet wegvagen of andersom. Als je al duidelijk in gedachten hebt wat je op tafel wil zetten, geef dat dan aan in de winkel. Zo kun je samen tot een prachtige wijn spijs combinatie komen. Ga je bij iemand eten en heb jij beloofd de wijn mee te nemen? Vraag dan aan degene bij wie je aan tafel schuift wat het eten ongeveer in zal houden. Is het pittig, zuur, zoet? Met die informatie kan iemand je in de winkel ook al een stuk verder helpen.

Scenario 2 Voor bij de borrel

Ga bij de borrel voor een lichte en vriendelijke wijn, een allemansvriend. Een frisse sauvingnon blanc van Skaap leent zich bijvoorbeeld perfect voor die casual borrel met vrienden en met een mooie fruitige pinot noir zit je vaak ook wel goed.

Scenario 3 Als cadeau

Het is altijd lastig een fles wijn cadeau te geven, vooral wanneer je niet goed weet wat de persoon aan wie je het geeft graag drinkt. Het is al wel fijn als je weet of hij of zij van rood of wit houdt, of allebei. In de winkel lopen de smaakintensiteiten van wijnen uiteen. Je hebt echte krachtpatsers voor liefhebbers van pit of juist hele zachte wijnen. Bij Siersma Wijnadvies hebben we ook genoeg wijnen die toegankelijk en lekker zijn voor iedereen en save zijn om mee aan te komen op een feestje.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Wijn kopen? Waar let je op?

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp