Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn op de camping

Wijnadvies blog op 19 augustus 2016
Wijn op de camping

Het einde van de zomervakantie is bijna in zicht, maar nog altijd trekken we erop uit om toch nog even een paar dagen de camping op te zoeken. En of je nu in een tent, camper of caravan verblijft, het is toch anders dan thuis. Ook op wijngebied. Daarom de drie grootste struikelblokken en wat je daaraan kunt doen.

Scherven brengen geen geluk

Niemand wil op de plek van bestemming aankomen en vervolgens een gebroken fles wijn aantreffen in de kofferbak. Tijdens de reis kan zo’n fles flink heen en weer stuiteren en we willen natuurlijk wel dat alles heel blijft. Vervoer je flessen daarom opgerold in je kleding of handdoek zodat je nog gerust over een weg vol gaten kunt rijden. Nadeel daarvan is dat de wijn niet koel is wanneer je aankomt.

Koelen maar

En dat brengt mij gelijk bij het volgende punt: het koelen van de wijn. Koelsleeves zijn plastic flexibele kokers die je in de vriezer kunt leggen en om een fles wijn kunt schuiven om deze te koelen. Omdat de sleeve dik is en mee veert, vormt het een stootkussen om je wijnfles heen. Zo kun je de wijn zonder angst voor breken in een koelbox meenemen. Andere manier om de wijn koel te houden in een koelbox of tas, is het invriezen van waterflesjes. Dan heb je heerlijk koel water op je bestemming en een heerlijk flesje koude wijn. Daarnaast bieden koelelementen ook altijd nog uitkomst. Heb je op de camping geen koelbox en wil je toch koude wijn? Laat dan een emmer vollopen met koud water en laat daar je fles wijn in afkoelen of zet het in een beekje, als je die daar hebt natuurlijk.

Wijnglazen

Glas breekt snel en al helemaal een wijnglas. Een goed wijnglas is vaak niet al te dik en dus niet zo heel handig voor op vakantie. Je kunt je glazen in een doos meenemen, het liefst eentje waar ze bij de aankoop ook al goed in zaten. Wie het risico met glas toch niet wil nemen, kan ook altijd nog gaan voor wat dikkere glazen of plastic wijnglazen. Dat klinkt wellicht een beetje goedkoop, maar je hebt sommige plastic wijnglazen die best goed zijn. Een wijnglas zonder voet is niet aan te bevelen. Dan heb je het gedeelte waar de wijn in zit vast en warmt de wijn op door de warmte van je hand.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp