Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijnproefclubjes

Wijnadvies blog op 21 augustus 2018
Wijnproefclubjes

What’s App-groep

Ze bestaan echt. En er zijn er ook heel veel. En ze hebben allemaal een ‘What’s App-groep’ om de volgende avond te bepalen. Sommige staan zelfs als vereniging, of soms zelfs als stichting ingeschreven bij de Kamer van koophandel: Wijnproefclubjes. De Gooische Wijnproevers, de Nederlandse Wijnautoriteit, de Prutsende Proevers etc.

Brave borrelaars

De ene club proeft heel serieus en de andere zijn meer brave borrelaars. Maar de ‘rode’ draad is toch echt altijd wijn. Een verbindende factor.

Schema's

Er zijn hele schema’s bij de fanatiekelingen. Iedere maand een ander land en dan elke week een andere druif. Afmelden kan enkel per post en dan 48 uur van te voren bij de jaarlijks te bepalen secretaris.

'Neem een fles mee'

Bij de meer vrijblijvende clubjes ziet men wel wat er gebeurt. Een enkele opdracht is vaak: ‘neem een fles mee’. Vaak begint deze avond net zo gezellig als hij zal eindigen.

hobby

Hoe men ook proeft. Wij juichen het toe! Het is net even verder kijken dan enkel het etiket. Wat proef je, wat drink je? Waarom proef je en waarom drink je. Als je er zo mee op blijft gaan en de maten blijft weten te houden is het een hobby die je tot het einde van je leven kan blijven uitoefenen.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp