Vragen? Bel: 035 888 95 95

Exclusief en nieuw: Odyssé | Rhône & Bordeaux

Wijnadvies nieuws op 13 december 2022
Exclusief en nieuw: Odyssé | Rhône & Bordeaux

Pierre en Matthieu

We hebben zeer kleinschalig in de winkels een zeer bijzondere nieuwe wijn binnen gekregen: Odyssée! Odyssée werd voor het eerst in 2015 gemaakt door Pierre Graffeuille (tot 2022 directeur van Château Léoville Las Cases en nu van Château Montrose) en zijn vriend in de Rhône, Matthieu Dumarcher.

Rhône & Bordeaux 

Wat Odyssée geheel uniek maakt is dat het een blend is van druiven uit Bordeaux én de Rhône, geïnspireerd door de praktijk van eeuwen geleden waar Syrah uit de Rhône aan Bordeaux werd toegevoegd voor extra kleur. De aanvankelijke poging om Syrah te blenden met Bordeaux bleek geen ideale match. Grenache bleek veel beter te werken. Jaarlijks vormen Cabernet Sauvignon en Grenache de basis, aangevuld met andere druiven. De blend van de 2019 is 55% Cabernet Sauvignon, 25% Grenache en 20% Mourvèdre. 

Organisch

De druiven uit Bordeaux komen uit de Médoc, ten noorden van Saint-Estèphe, dicht bij de rivier, van wijnstokken van 50-60 jaar oud. De druiven uit de Rhône komen uit een hoger gelegen wijngaard, zo'n 30-40 kilometer ten noorden van Châteauneuf-du-Pape, en zijn 60-70 jaar oud. De wijnen worden individueel gemaakt in Bordeaux en de Rhône en worden daarna in de Rhône geblend. Odyssée is 100% organisch en de productie is klein (9.230 flessen).

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Exclusief en nieuw: Odyssé | Rhône & Bordeaux...

© 2023 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp