Vragen? Bel: 035 888 95 95

Feestwijn 2.0: Redheads | Moonlighters White

Wijnadvies nieuws op 25 mei 2023
Feestwijn 2.0: Redheads | Moonlighters White

Gekke druiven

De heren van Redheads Wine uit Australië zijn bijzondere mannen. Zij verkondigen dat ze de mooiste druiven redden van de grote wijnfabrieken om er vervolgens zelf wijn van te maken. En dat doen ze heel graag met ‘gekke’ druivencombinaties. Druiven die je vooral niet altijd Down Under tegenkomt. In onze ogen doen ze dat heel erg goed. Daarom werken we al een aantal jaren met dit controversiële wijnhuis.

Fiano

We hebben nu een nieuwe witte wijn van Redheads toegevoegd die we betitelen als een perfecte feestwijn. De Moonlighters White Blend wordt gemaakt van Chardonnay, Viognier en Fiano. Vooral die laatste is zo’n druif die normaalgesproken het Italiaanse Sicilië niet eens durft te verlaten, maar in Zuid-Australië opeens een guitige kant laat zien.

Smaak

Je ruikt heerlijk fris fruit in de wijn. Geen zoete tonen, maar wel lekker de volheid van de Chardonnay en de exotische tonen van de Viognier. Het percentage van de Fiano maakt de wijn écht spannend. Dit is echt een wijn om lekker een hele avond door te drinken!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Feestwijn 2.0: Redheads | Moonlighters White

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp