Vragen? Bel: 035 888 95 95

Het beste van het beste uit Australië!

Wijnadvies nieuws op 7 mei 2021
Het beste van het beste uit Australië!

Penfolds

Penfolds is één van de oudste en meest succesvolle wijndomeinen uit Australië. Het wijnbedrijf is opgericht in 1844 door Christopher Rawson Penfold, een Engels fysicus die geëmigreerd is naar Australië. Tegenwoordig telt het wijndomein meer dan 1000 hectare aan wijnvelden, verdeeld over de bekendste wijngebieden van Australië, zoals Adelaide Hills, Barossa Valley en McLaren Vale. 

Exclusief

Onlangs hebben wij een exclusieve partij kunnen inkopen van de Penfolds Bin 8. De Bin 8 is een prachtige blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon, uit het zuiden van Australië. De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden van de bekendere regionen zoals Mclaren Vale en Barossa Valley. De wijn wordt 12 maanden gerijpt op zowel Frans als Amerikaans eiken, waardoor de wijn ontzettend vol en krachtig van smaak is.

Geur en smaak

In de neus ruik je moerbeien, frambozen en laurier. Je proeft bramen, vanille en eiken in combinatie met zijdezachte tannine. Een dijk van een wijn, met ontzettend veel elegantie en tegelijkertijd een robuuste body.

Bin 8

De naam ‘Bin 8’ heeft de wijn te danken aan de verschillende soorten vaten waar deze op heeft gerijpt. De Bin 8 heeft namelijk gerijpt op oudere vaten, welke zijn gebruikt voor andere wijnen van Penfolds, namelijk de Bin 128, Bin 28 en Bin 389. Duidelijk is dus dat 8 de terugkerende factor is in het geheel. 

Scherp geprijsd

Wij hebben de Bin 8 nu prachtig in de aanbieding. Deze top wijn uit Australië kost normaal €34.95, maar is met korting slechts €24.95! Hiervoor koop je een uitzonderlijk mooi glas wijn, welke je prachtig kan combineren met mooie vleesgerechten, of van kan genieten in de tuin bij een mooi stuk rund van de barbecue. Ook leent de Bin 8 zich ervoor om nog een paar jaar te worden opgelegd. Hierdoor wordt de wijn alleen nog maar mooier! 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Het beste van het beste uit Australië!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp